Milí farníci,

pre tých z vás, ktorí ste prejavili záujem o farskú púť do Medžugoria, máme k dispozícii nové informácie o púti a ďalších krokoch, ktoré sa očakávajú z vašej strany. Súčasťou sú informácie o programe, potrebných veciach na cestu a o spôsobe platby za púť.

Program

1. deň (28.8.): Odchod v poobedňajších hodinách – čas ešte upresníme.

2. deň (29.8.): Zastávka na Vepriciach (Veprić), známom chorvátskom pútnickom mieste Lurdskej Panny Márie, kúpanie na Makarskej riviére, vo večerných hodinách príchod do Medžugoria. Ubytovanie blízko kostola vo vzdialenosti cca 5 min. Izby sú dvoj alebo trojposteľové, so sociálnym zariadením.

3. – 5. deň(30.8. – 1.9.): program prispôsobený tak, aby každý jeden mal možnosť stíšenia sa, osobnej modlitby, aby si otvoril svoje srdce a tak pocítil prítomnosť a lásku Matky Božej. Najdôležitejšie sú v Medžugorí celovečerné programy, ktoré pozostávajú z modlitby ruženca, sv. omše, modlitieb za uzdravenie duše i tela a nezabudnuteľných a silných adorácií. V programe je tiež vystúpenie na Vrch Zjavenia a na Križevac – kopec na ktorom je 8,5 m kríž, v ktorom sú uložené relikvie sv. Kríža. V Medžugorí pracujú rôzne komunity, ako Cenacolo ženské i mužské, Matkina dedina s Františkovou záhradou – založená pre vojnové siroty, hrad Patrika a Nansy – manželia, ktorí všetko opustili, keď prijali pozvanie P. Márie. Návštevu týchto komunít sprostredkujú slovenské dievčatá, ktoré žijú v Medžugorí – komunita Svetlo Mariino a postarajú sa o spoločný program.

6. deň (2.9.): Doobeda sv. omša, obed, v poobedňajších hodinách odchod na Slovensko.

7. deň (3.9.): V ranných hodinách príchod na Slovensko.

Čo si zobrať so sebou

Je potrebné si so sebou vziať platný cestovný doklad (Občiansky preukaz alebo pas), hygienické potreby, prezúvky, dobrú športovú obuv, pršiplášť, baterku, tričká – nie tielkové, sveter, lieky. Nezabudnite si tiež vziať rádio (MP, alebo mobilný telefón so slúchadlami, čo sa zíde na preklady programov do slovenského jazyka).

Úhrada púte

Celková cena púte je 250 €. V cene je započítaná doprava, ubytovanie, preklady svätých omší, poistenie, teda všetko okrem stravy v Medžugorí. Tá sa platí priamo na mieste, štandardne sa objednávajú obedy v cene 11 €/obed. K dispozícii máme kuchynku na varenie čaju a kávy.

Pre potvrdenie Vášho prihlásenia je potrebné poslať meno, adresu a rodné číslo. Na číslo účtu SK35 0900 0000 0000 5414 1087 poslať zálohu 100 eur za dopravu (vaše registrácie sú platné až po uhradení zálohy). Do poznámky pri platbe je potrebné uviesť meno a dátum púte.

 

V prípade ďalších otázok sa môžete na nás obrátiť e-mailom na paludzka@kapitula.sk alebo web.farnostpaludzka@gmail.com, alebo na telefónnom čísle 044 552 30 28. Osloviť tiež môžete priamo prepravnú spoločnosť zabezpečujúcu zájazd na telefónnom čísle 0908 459 893 alebo mailom na vrlakova@gmail.com alebo vtrans.orava@gmail.com.